Betesplanering

Nu spirar våren för fullt och det är snart dags för betessläpp. Det är lite som en chock för de flesta av oss att det äntligen är på gång, den härliga vår och sommartid är här. Men är betesplaneringen klar?

Läs mer
Den viktiga återhämtningen

Jag har så himla roligt jobb och det är med glädje jag jobbar. Dock blir det ofta lite för mycket jobb såhär års. Sportlovet kom väldigt lämpligt för jag var i behov av att fylla på med energi.

Läs mer
Mineraler - en hel vetenskap

Det är viktigt att ha med sig att mineraler är betydelsefulla. Inom mjölkproduktionen är mineraler oerhört viktigt men inom dikalvsproduktionen missar man ofta att korna behöver ha ett bra mineralfoder.

Läs mer
Ritteknik

Under mina år på Länsstyrelsen fick jag bara "skissa" på olika stallösningar för att inte vara någon konkurrent till andra företag men nu har jag skaffat mig ett CAD-program. Men tiden när jag bara sitter och ritar/övar har inte infunnit sig ännu.

Läs mer
Att bygga för nöt

När man ska bygga en ny ladugård är det många delar som ska planeras, många lagar och regelverk att ha koll på. Dessutom ska den passa djuren och den som ska sköta djuren. Och inte minst den ska passa plånboken. 

Läs mer
Gårdsråd

Att tillsammans sätta sig ner och planera företagets utveckling och utvärdera produktionens resultat är underskattat.

Läs mer
Djur ska ha det bra

Inom alla branscher finns det skitstövlar. Men det är extra illa när djur far illa. Det är helt oacceptabelt och det borde aldrig få hända.

Läs mer
Kinaresan

2005 gjorde jag mitt ex-jobb för DeLaval i Kina. 6 veckor åkte jag runt med två servicetekniker och studerade "Village milking centre". En fantastisk erfarenhet!

Läs mer
Kursångest

Jag är grym på planering och organisering men såhär dagen före en fem veckors byggkurs som jag ansvarar för undrar jag vad jag gett mig in på.

Läs mer
Motivation

Som rådgivare är det ibland att få upp motivationen för att utföra en förändring/arbetsuppgift som är det viktigaste.

Läs mer