Den viktiga återhämtningen

Många lantbrukare jobbar alldeles för mycket och tar sig inte tid till att vara ledig någon gång på året. Kanske inte heller har möjlighet till det, varken ekonomiskt eller att de har någon som kan sköta djuren när de ska vara lediga. Jag har så himla roligt jobb och det är med glädje jag jobbar, precis som det är för de flesta lantbrukare. Dock blir det ofta lite för mycket jobb såhär års när det är högsäsong för rådgivning gentemot nöt- och mjölkproduktion. Det har dessutom blivit mer jobb som yrkeslärare på BYS (Biologiska Yrkeshögskolan i Skara) än vad det var tänkt.  

Det har varit större efterfrågan på mitt rådgivningsföretag än vad jag kunnat drömma om, vilket är otroligt roligt. Men en sak som min företagsmentor sa till mig när jag startade upp företaget var att inte glömma att planera in tid för återhämtning och att vara ledig. Det är lätt att glömma det och bara köra på när det är så roligt. Men det hjälps inte tid för återhämtning måste finnas oavsett. 

Nu har jag tillbringat en vecka i underbara Jämtland, i Höglekardalen i Bydalsfjällen närmare bestämt. Ett utav mina absoluta favoritplatser för vinterns återhämtning. Hela familjens favoritställe. Riktiga fjäll, underbar natur, härlig skidåkning och väldigt lite folk. Fylld av ny energi, nya idéer och såklart fylld av underbar kvalitetsid och fina minnen med min underbara familj.

 

IMG_20210227_123457jpg

I vanliga fall är vi ett stort gäng på ca 25 personer som åker upp till fjällen och hyr en storstuga tillsammans. Det brukar vara fantastiskt kul och mysig. Men detta blev inställt redan i september då vi förstod att det inte skulle vara möjligt, tyvärr.

 image 13png

Det var länge ovisst om vi kunde eller vågade åka ens med bara familjen. Men vi kände att om vi är friska och läget är hyfsat lugnt vågar vi. Vi hade lagat den mesta maten innan, träffade bara folk utomhus så när som att vi behövde köpa mjölk till frukostgröten. På vägen dit och hem räcker det att vi stannade och tankade annars har vi stannat i skogskanten eller på tomma rastplatser. Jag måste ändå säga att alla de vi mött har varit oerhört noga med att hålla avstånd. Och som vi tvättat händerna…  

image 15png

Helt ledig har jag inte kunnat vara men tillräckligt ledig för att få återhämtning. Det har blivit lite foderstater och en stor projektansökan med digitala möten. Men familjen har fixat mat och disk så jag har haft lite lyxliv. När vi ändå var i krokarna passade vi på att hälsa på hos en dikalvsproducent för att säga hej, prata lite och titta på deras produktion, så jag fick se lite fina kor på semestern.

Nu är batterierna laddade och jag är åter på banan. Ska bli härligt att jobba igen!

Har du sett till att få din återhämtning och laddat dina batterier? 

/Malla

IMG_20210227_124111jpg