Hur svårt kan det vara?

Hur svårt kan det vara är något jag ofta tänker. Hur svårt kan det vara egentligen? Ofta så är det inte så svårt som man tror. Men något som har tagit mig längre tid och varit svårare än jag trodde är att blir bra på att rita i CAD. Med mina mått mätt har det helt enkelt tagit för lång tid för mig att bli bra på att rita på datorn. Jag gör ju det så snabbt med papper och penna. Det kanske inte är så konstigt att jag snabbt kan slänga ihop en ritning på pappret, det har jag ju gjort många hundra gånger. Men datorn har jag ju sällan tid eller lust att sitta vid bara för att öva. Men de senaste dagarna har jag blivit tvungen. Ett jobb jag lovat att göra behövde bli klart denna veckan. Det hade inget med stallbyggnader att göra och ritningarna skulle ingå i en bygglovsansökan. Nu har jag både tagit mig tid att gå CAD-kurser och jag börjar få in snabbkommandona så att det går snabbare att få till en vettig ritning.

Vi alla vet ju att för att bli bra på något så måste man öva och åter öva. Dock tycker jag att vissa saker ska gå fortare (ja egentligen de flesta då jag är en stor tidsoptimist), att man måste sitta och traggla är inte det roligaste jag vet. Men ack så skönt när det väl släpper och man både börjar förstå och bli duktig på det. När man känner sig nöjd över vad man åstadkommer. Så grym känsla.

Nu kan jag till och med öppna CAD-programmet och känna stor glädje och att jag behärskar det. Vem vet det kanske är slut på pappersritningarnas tid ;)

Dessutom har jag lärt mig en sak till av arbetet jag lovade göra när jag tänkte "Hur svårt kan det vara?", jag kan faktiskt säga nej som ett alternativ till en jobbförfrågning som inte ingår i mitt arbetsområde.

/Malla