På gång

Det är alltid mycket spännande på gång hos Lantbruksråd i Väst. De kurser, träffar och studieresor som är öppna för alla läggs in här. Vi ordnar även aktiviteter för grupper efter önskemål.

Vi noga med att följa alla rekommendationer angående Corona.

Vill du hålla dig uppdaterad på när resor, ERFA-träffar eller andra aktiviteter ska hållas - lägg in din e-postadress nedan så läggs du till i Lantbruksråd i Västs sändlista.

Temakväll om dikalvsproduktion
24 januari kl: 18.00-20.30

Denna kväll är för dig som har dikor och vill förbättra produktion och lönsamhet!

Maja-Lena Främling från Lantbruksråd i Väst ger dig tips om hur du gör din dikalvsproduktion lönsammare. Vi pratar hälsa, tillväxt och ekonomi. Hur ökar man lönsamheten? Skillnad mellan ekologisk och konventionell produktion?

VAR: Kursen är digital
KOSTNAD: Kostnadsfritt.
SISTA ANMÄLNINGSDAG: 21 jan 2022

Anmäld dig på Länsstyrelsen i Jönköpings hemsida:
https://www.lansstyrelsen.se/jonkoping/om-oss/kalender/kalenderhandelser---jonkoping/2021-11-18-tema...

Digital kurs 15-16 februari 2022

Dikalvsproduktion, fortsättningskurs

Går du i tankarna på att starta en dikalvsproduktion eller känner du att du vill fräscha upp dina kunskaper? Då är detta kursen för dig! Kursen ska ge deltagarna en grundläggande kunskap för att starta en ekologisk dikalvsproduktion. Förutom kunskap ger kursen även ett nätverk och kollegor i branschen. Kursen är del två av två, det går bra att bara delta på en utav kurserna.

ERFA-grupp för Dikalvsproducenter  Södermanlands län

Digital träff 4 februari 2022 kl: 18-20.30. Program: Hälsa och tillväxt i den ekologiska dikalvsproduktionen. Hur gör man för att få bättre lönsamhet, vilka delar ska man försöka förbättra.

Uppstart utvecklingsgrupper/ERFA-grupper
i Västra Götalands län

Under november månad kommer vi att göra en ny uppstart av nya utvecklings/ERFA-grupper. Hör av dig om du är intresserad av att delta i en grupp. Vi har både dikogrupper och ungnötsgrupper.

Endags studieresor på gång, 2022

Det är två endags studieresor under planering:
  • En med fokus på små moderna mjölkgårdar
  • En med fokus på byggnation till ungnöt och dikor
Mer information kommer när vi vet att de kommer att bli av/när Corona restriktionerna lättar.

Studieresa till Tyskland och EuroTier 15-18 November 2022

Tillsammans med N&N resor planerar vi en studieresa till EuroTier 2022. Europas världsledande mässa på lantbruksdjur, mässan hålls vartannat år. 2020 blev den inställd för att hållas digitalt februari 2021. Nu blickar vi framåt och håller tummarna för att det går att åka på mässan och studiebesök på gårdar i Tyskland.

Studieresa till Irland
6-10 mars 2023

Följ med på vår lantbruksresa till Irland som bjuder på storslagen natur, spännande historia och aktivt lantbruk. Vi kommer att besöka boskapsmarknad, nötköttsgårdar, traditionell irländsk mjölkgård, fårgård och stuteri.

Kursanmälan

KUNSKAP           KVALITET          GLÄDJE             ENGAGEMANG