Djur ska ha det bra

Inom alla branscher finns det skitstövlar. Men det är extra illa när djur far illa. I veckan sändes ett nyhetsinslag på tv från ett mindre svenskt slakteri där djur plågas, jag klarar inte ens av att se på det. Det är helt oacceptabelt och det borde aldrig få hända. Det är självklart bra att det avslöjas så att de kan anmälas och att myndigheten får stoppa deras verksamhet. 

Jag är helt övertygad om att de flesta som håller djur och arbetar med djur tycker att djur ska behandlas med respekt och att de ska ha det bra. Jag har varit på många slakterier, det är inget jag tycker om, men jag tycker att det är nödvändigt att veta och se hur det går till med jämna mellanrum. Jag har aldrig sett att djuren behandlas illa.

Jag och mitt företag står för att djuren ska ha ett gott och värdigt liv, det tror jag att de allra flesta som har djur håller med om. Det är verkligen tragiskt när det inte är så.

Gå gärna in på Svenskt kötts hemsida och läs mer om böndernas och branschens reaktion , att det är oacceptabelt:
https://svensktkott.se/aktuellt/bonder-om-djurplageri-pa-slakteri-totalt-oacceptabelt/

/Malla