Kurser

Vi arrangerar egna kurser och kurser i samarbete med andra aktörer.  Kurserna är uppbyggda utifrån efterfrågan och önskemål. Önskar du anlita oss som föreläsare eller att vi skräddarsyr en kurs för er är det bara att höra av sig!

För att få veta när vi har våra kurser, träffar och föreläsningar skicka din mailadress till oss så lägger vi till dig till vår sändlista.

Häng med oss på studieresa från Östergötland till Västergötland och Småland
10-11 januari 2024

Studieresa för nötköttsproducenter

Funderar du på att bygga, utveckla din nötköttsproduktion eller bara vill få inspiration och träffa andra trevliga lantbrukare? Följ med oss på studieresa!

En resa för dig som är intresserad av nötköttsproduktion, dikor, byggnation, planlösningar och lantbruk. Förutom flera olika studiebesök kommer vi att prata om byggnadslösningar, foder, lönsamhet och det senaste inom nötköttsproduktionen. Maja-Lena Främling, Lantbruksråd i Väst håller i gårdsbesöken och resan.

När: 10-11 januari 2024

Var: Västergötland och Småland

Kostnad: Preliminärt ca 1600 kr + moms (inkl all mat/fika och del i dubbelrum. Enkelrumstillägg ca 400kr).

Resan är finansierad med medel från Länsstyrelsen i Östergötlands län, Greppa Näringen oh resedeltagaren betalar endast för mat och logi.

Upphämtning sker på följande stationer:

  • Norrköping = Resecentrum hållplats c1.
  • Linköping= Länsstyrelsen, Östgötagatan 3.
  • Mjölby = Rastplats potatisrondellen, vid pendlarparkering nära Mc Donalds.

Program kommer under november. Vi åker genom Småland mot Västergötland och övernattar i Västergötland.

Om du har kostpreferenser eller allergi, kontakta Lovisa Granberg.

Frågor?

Maila eller ring: Lovisa Granberg, lovisa.granberg@lansstyrelsen.se, 010-2235490 alternativt Maja-Lena (Malla) Främling, info@lantbruksradivast.se, 070-207 51 67


Anmälan och mer info:
https://www.lansstyrelsen.se/ostergotland/om-oss/kalender/kalenderhandelser---ostergotland/2023-10-2...


Välkommen på kurs/workshop:

Trimma din nötköttsproduktion

Halland

Prel 25 januari 2024Mer info kommer inom kort.

Nötköttsproduktionen (dikor och ungnöt) har blivit allt snävare rent ekonomiskt. Avräkningspriset följer inte riktigt med i samma takt som kostnaderna ökar. Det är viktigt att se över och räkna på sin produktion innan utfodringen av årets grovfoder börjar. Vilken foderstrategi är bäst/lönsammast på din gård utifrån årets grovfoder? Hur får vi bäst tillväxt till acceptabel kostnad, arbetsbelastning och klimatpåverkan. Vilket foder behöver köpas in och vad skulle vara möjligt att sälja. Ta gärna med dina egna foderanalyser så utgår vi ifrån dessa under workshopen.  


Häng med oss på

Studieresa till Irland 4-8 mars 2024

I mars åker vi till Irland för att studera nötköttsproduktion, betesbaserad produktion, lantbruk och studiebesök på Teagasc https://www.teagasc.ie/ 

Studieresan är delfinansierad av Länsstyrelsen i Västra Götalands län och kommer att ha ett förmånligt pris.


Kosignaler

Vi erbjuder kurser och rådgivning inom kosignaler. Vi kan även skräddarsy en kurs specifikt för dig och din personal eller dina kollegor.

Kursanmälan

KUNSKAP           KVALITET          GLÄDJE             ENGAGEMANG