Studieresor

Något som Lantbruksråd i Väst brinner extra mycket för är studieresor. Några gånger per år arrangeras bussresor inom Sverige. Bussresorna brukar ha fokus på byggnation och företagande för nötkött och dikalvsproduktion. 

En gång per år arrangerar vi en resa utomlands, det kan vara alltifrån Danmark, Tyskland, Skottland eller längre bort med fokus på nötköttsproduktion och kor. För studieresorna utomlands tar vi hjälp av en resebyrå som är proffs på lantbruksresor. 

Vi arrangerar även lantbruksinriktade resor utifrån önskemål för både små och stora grupper.

Studieresa betesdrift
1-3 juli 2024

Tillsammans med Länsstyrelsen i Östergötland kommer vi att genomföra en studieresa med inriktning bete.

Funderar du på dina betesmarker, djurens tillväxt på bete, mjölkproduktion på bete och om det går att tänka på nytt sätt? Eller bara vill få inspiration och träffa andra trevliga lantbrukare? Följ med oss på studieresa!

En resa för dig som är intresserad av betesdrift. Vi kommer besöka gårdar med olika typer av betesdrift och inriktning - intensiv, särskilda värden, regenerativt/holistiskt. Förutom flera olika studiebesök kommer vi att prata om byggnadslösningar, foder, lönsamhet och det senaste inom nötköttsproduktionen. Maja-Lena Främling, Lantbruksråd i Väst håller i gårdsbesöken och resan. 

När: 1-3 juli 2024

Var: till Halland och Skåne

Kostnad: 2990 kr + moms

Ingår i priset: buss, reseledare, fika, luncher, middag båda kvällarna & hotell (del i tvåbäddsrum) samt spa en kväll. Tillkommer gör dryck till middagarna och önskas enkelrum tillkommer ett enkelrumstillägg på 1250 kr. Resan är finansierad via Landsbygdsprogrammet och Greppa Näringen.


Sista anmälningsdag 16 juni. Mer information och anmälan:
Studieresa om betesdrift till Halland och norra Skåne | Länsstyrelsen Östergötland (lansstyrelsen.se)

Bussresor inom landet 

Vi brukar arrangera en, två eller tredagars bussresa på hösten och på vårvintern . Vi arrangerar även bussresor efter önskemål. 

Utlandsresa

Vi har som mål att göra någon studieresa utomlands varje år. 
Har du önskemål om att åka på en lantbruksresa till något specifikt land, hör gärna av dig så kanske vi kan arrangera en resa dit.

Efter önskemål

Skräddarsydda resor efter önskemål. Vi samarbetar med bussbolag och resebolag för att kunna göra intressanta och trevliga studieresor inom lantbruksområdet.

KUNSKAP           KVALITET          GLÄDJE             ENGAGEMANG