Studieresor

Något som Lantbruksråd i Väst brinner extra mycket för är studieresor. Några gånger per år arrangeras bussresor inom Sverige. Bussresorna brukar ha fokus på byggnation och företagande för nötkött och dikalvsproduktion. 

En gång per år arrangerar vi en resa utomlands, det kan vara alltifrån Danmark, Tyskland, Skottland eller längre bort med fokus på nötköttsproduktion och kor. För studieresorna utomlands tar vi hjälp av en resebyrå som är proffs på lantbruksresor. 

Vi arrangerar även lantbruksinriktade resor utifrån önskemål för både små och stora grupper.

14-18 November 2022

Studieresa till Tyskland och EuroTier

Följ med Lantbruksråd i Väst till världens ledande lantbruksmässa med fokus på djurhållning!

EuroTier är en av världens ledande mässor inom djurhållning och uppfödning med mer
än 160 000 besökare i 280 000 m2 i 18 inomhushallar i Hannover. Mässan har i år temat "Transforming animal farming". Mässdelen EnergyDecentral, kommer att fokusera på möjligheterna till lokal energiproduktion i den pågående energidebatten.

  • Inhysnings- & utfodringsteknik → djurvänlig och klimatneutral
  • Foder & utfodring → behovsbaserat och resurssnålt
  • Djuruppfödning & hälsa → robust och effektiv
  • Inköp & marknadsföring → hållbart och transparent
  • Management & lantbruk → effektiv och socialt balanserad
Förlängt anmälningsdatum till den 19 september!

Studieresa för nötköttsproducenter i Södermanlands län till Västra Götalands län

29-30 november 2022  

Lantbruksråd i Väst ordnar en studieresa för dig som är intresserad av nötköttsproduktion, dikor, byggnation, planlösningar och lantbruk. Förutom flera olika studiebesök (totalt 6 stycken) kommer vi att prata om byggnadslösningar, foder, lönsamhet och det senaste inom nötköttsproduktionen.  

Resan är finansierad med medel från Länsstyrelsen i Södermanlands län, Greppa Näringen, du betalar endast för kost och logi.  

Fullständigt program kommer under september månad.

Studieresa från Västra Götaland

12-13 januari 2023

Funderar du på att bygga, utveckla din nötköttsproduktion eller bara vill få inspiration och träffa andra trevliga lantbrukare? Följ med oss på studieresa!

Mer info kommer.

Studieresa till Irland
6-10 mars 2023

Följ med på vår lantbruksresa till Irland som bjuder på storslagen natur, spännande historia och aktivt lantbruk. Vi kommer att besöka boskapsmarknad, nötköttsgårdar, traditionell irländsk mjölkgård, fårgård och stuteri.

Bussresor inom landet 

Vi brukar arrangera en, två eller tredagars bussresa på hösten (november) och på vårvintern (februari-mars). Vi arrangerar även bussresor efter önskemål. 

Utlandsresa

Vi har som mål att göra någon studieresa utomlands varje år. Nästa studieresa går till Tyskland och EuroTier 14-18 November 2022. 

6- 10 mars 2023 planerar vi att åka till Irland.

Efter önskemål

Vi skräddarsyr resor efter önskemål. Vi samarbetar med bussbolag och resebolag för att kunna göra intressanta och trevliga studieresor inom lantbruksområdet.

KUNSKAP           KVALITET          GLÄDJE             ENGAGEMANG