Om oss

Lantbruksråd i Väst drivs av mig Maja-Lena (Malla) Främling sedan företagsstarten hösten 2019. Jag är utbildad Husdjursagronom och har ett stort intresse för lantbruk, kor och nötkreatur. Jag har många års erfarenhet av nötköttsrådgivning/produktionsrådgivning från flera år på Länsstyrelsen i Västra Götaland och från Gård & Djurhälsan.

Delar av min tid är jag yrkeslärare för agoteknikerna på BYS (biologiska yrkeshögskolan) i Skara. Det är otroligt givande och roligt att arbeta med agroteknikerna som är en del av lantbrukets framtid och går en utbildning som följer branschens utveckling.

Rådgivning inom nötkötts-, dikalvs- och mjölkproduktion, kurser, föreläsningar samt studieresor är företagets huvudsysselsättning. Jag har ett brett kontaktnät och samverkar med flera andra rådgivarkompetenser. 

Målet med rådgivningen är att förbättra och utveckla produktionen. Det kan handla om utfodring, uppföljning, produktionsplanering, Inhysning; om- och tillbyggnad, val av planlösning, mm. Jag arbetar både med konventionell och ekologisk produktion, är utbildad ekorådgivare och inom Greppa näringen. Betesplanering/betesstrategi och dikalvsproduktion är också områden som jag kan. Djurägare/djurskötare och djur som mår bra ger en bra produktion. Jag är en varm, empatisk, optimistisk  och samverkansorienterad person med stor organisatorisk förmåga.


Företaget håller framförallt till i Uddevalla och Skara med omnejd, men arbetar i hela Västra Götaland. Lantbruksråd i Väst har även uppdrag i Värmland, Halland, Örebro, Gävleborg och Södermanland.

Välkommen att höra av dig till Lantbruksråd i Väst!

Kontakta oss

 
Adress

Lantbruksråd i Väst

Lane Svenseröd 401

451 93 Uddevalla

Sverige

 
E-post
 
Telefon

STOLTHET           KUNSKAP           GLÄDJE             ENGAGEMANG