Motivation

Som rådgivare är det inte alltid kunskapsförmedlingen som är det viktigaste. Att arbeta med att få upp motivationen för att utföra vissa saker kan vara av ännu större vikt. Tex så finns kunskapen om att det är oerhört viktigt att rengöra kalvstallet på ett bra sätt när en omgång flyttat ut och innan nästa sätts in. Men det slarvas en hel del och det visar sig såklart ganska omgående att det inte gjorts tillräckligt bra, men ändå slarvas det igen och igen. 

Samma sak gäller hemma när jag ska få barnen att hjälpa till. Ska tex kaninerna skötas tar det en evighet innan det blir utfört. Men om jag råkar säga att det kommit 2 millimeter snö då tar det mindre än en kvart innan åkgräsklipparen byggts om  och klippdäcket har tagits av och ett snöblad har tillverkats och åkt på. 

Det är intressant det där med motivation/lust för att utföra olika typer av arbeten. Ibland lyckas man att motivera någon att utföra viktiga men tråkiga arbetsuppgifter, men ibland kvittar det hur man än vänder och vrider på saker och ting. Arbetsuppgiften blir inte utförd ändå.
/Malla


IMG_20210106_105730jpg