Semester

Den viktiga återhämtningen, den som behövs med jämna mellanrum, som vi är så många som fuskar med. Men nu ska det bli bättring med det. Det är konstigt att man bara kör på, jobbet är ju så otroligt roligt och ger massor av energi, men det tar också energi. Jag är så tacksam över att jag tillslut fick startat mitt eget företag och att det går så bra. Men då är det egentligen ännu viktigare att stänga av och stänga ner ibland. Bara för att låta hjärnan, tankarna och kroppen att få lite återhämtning. Det kommer att hända så mycket roliga saker med min lilla firma i höst, nya samarbeten och många nya kurser/föreläsningar är redan bokade, men före det måste jag tillåta mig själv att bara vara och låta bli att köra in i kaklet. Är man anställd så måste man ta semester enligt lag, men som egenföretagare måste man själv se till att få semestern/återhämtningen.

Idag var jag på en gård där det blev så uppenbart att de gjorde precis som jag brukar göra. Där jag så ofta hamnar, men är bra på att påpeka när andra hamnat där. Bara kört på, säger att vi inte hinner ditt och datt på grund av att det är så mycket hela tiden, måste prioritera och då blir till exempel tjuren kvar på betet för länge, för att hämta hem honom det är något som går att prioritera bort. Varför hamnar vi där med jämna mellanrum? Varför är en del alltid i det tillståndet att de inte tillåter sig att pausa? Varför inte pausa oftare, stanna upp och få lite återhämtning för att senare kunna arbeta och prioritera smartare? När vi på gården pratade om att ändra upplägg, jobba på ett annat sätt och att de då förutom får mer tid över till återhämtning kommer de också att få en bättre produktion. Det kändes solklart men det är lätt att tala om för andra vad de borde göra, mycket svårare när det kommer till att leva som man lär själv.  

Nu ska jag på semester för att kunna komma tillbaka med massor av ny energi och nya idéer. Jag är tacksam över att ni följer min resa och hoppas på att ni vill fortsätta med det till hösten också.

Jag önskar er alla en fantastisk sommar med semester och återhämtning!

/Malla


IMG_20210704_123650jpg


IMG_20210704_151918jpg