Lantbruksråd i Väst erbjuder både enskild rådgivning och grupprådgivning, allt utifrån dina önskemål. Lantbruksråd i Västs huvudområden för rådgivning är foder och produktionsuppföljning samt byggnation; om- och nybyggnation för nöt, diko och mjölk.
Vi tycker om att fördjupa oss i produktionsresultat och hitta potentiella förbättringspunkter.
Vi är utbildade inom Greppa Näringen och ekologisk produktion.
Vi kan komma ut på ett enskilt besök eller så planerar vi in vid flera tillfällen och gör en fördjupad analys av din produktion. Vi erbjuder även telefonrådgivning och rådgivning via tex Skype/Facetime/Teams. Hör av dig så lägger vi upp rådgivningen efter dina behov och önskemål.
Hör av dig om du vill veta mer!
Behöver du hjälp med att ta foderanalyser på ditt grovfoder? Vi kan hjälpa dig att ta analysprover, tolka analysresultatet och beräkna foderstater.
Vi hjälper gärna till att göra foderstater, räkna på produktionskostnader och att följa upp din ungnötsproduktion.
Vi kan både ekologisk och konventionell produktion. Vill du ha hjälp med uppföljning, foder eller annat som berör din dikalvsproduktion - hör av dig till oss!
Behöver du hjälp med betesplanering/betesstrategi? Hör av dig så kan vi hjälpa dig!
Ska du bygga om eller bygga nytt? Då kan Lantbruksråd i Väst tex hjälpa dig med val av planlösning. Vi utför stallmiljöundersökningar. Vi hjälper dig med förprövningsansökningar.
Vi är utbildade ekorådgivare och kan ekologisknötkött, dikalvs- och mjölkproduktion.
Funderar du på att byta inriktning från mjölk till kött? Från får till dikor? Eller funderar du på att gå över till ekologisk produktion? Vi hjälper dig med produktionsinriktning utifrån dina förutsättningar.
Vi erbjuder även digital rådgivning via telefon/skype/Facetime eller annat digitalt verktyg som passar dig.
Ibland behöver man bara någon att bolla med, att någon utifrån kommer in i företaget med nya ögon. Lantbruksråd i Väst är positiv, optimistisk, engagerad och framtidsorienterad.
Vi är utbildade inom kosignaler och erbjuder både rådgivning och kurser inom kosignaler.
Kor ger hela tiden signaler om sitt välbefinnande och hälsa. Att kunna se att något är fel innan kon är sjuk, att utforma stallbyggnaden/foderstaten/miljön runt så att kon håller sig frisk är viktigt det sparar både tid, pengar och djurhälsa.
Hemmablindhet är ett vanligt fenomen och det är viktigt att införa observationspunkter, diskutera kritiskt med kollegor och rådgivare samt att åka på gårdsbesök hos andra gör att man undviker den faran.